Tänään se sitten alkoi. Bertta oli ensimmäisen kerran Seinäjoen kennelkerhon toko1 kurssilla. Kurssin jälkeen pitäisi osata seuraavia asioita:

Tavoite: Tehdään koiralle ja ohjaajalle hyvä pohja jatkaa haastavampiin tehtäviin. Ohjaaja tietää mikä eri harjoitusten tavoite on.

Katsekontakti Kontakti tarkoittaa yhteydenpitoa koiran ja ohjaajan välillä. Kontaktia harjoitellaan ensimmäisillä kerroilla, mutta jokaisessa harjoituksessa koiraan on oltava kontakti, ilman sitä oppimista ei voi syntyä.

Palkkaaminen Koiran palkitseminen on muutakin kuin makupalan antaminen oikeasta suorituksesta.

Leikkiminen Teemana yhdellä harjotuskerralla. Ryhmän innostuksen mukaan sitä voidaan harjoitella enemmänkin. Leikkimistä voidaan myös käyttää makupalan sijasta tehtävien palkkana.

Luoksepäästävyysharjoitukset Luoksepäästävyyttä harjoitellaan tarpeen mukaan. Opetetaan koiralle hillitty käyttäytyminen vieraan tervehtiessä sitä.

Alkeishyppyharjoitukset Tutustutaan tokoesteeseen 1-2 kerralla. Opetellaan hyppäämään matalan esteen yli omistajan seisoessa esteen vierellä.

Seuraaminen Seuraamisharjoituksia on lähes jokaisella harjoituskerralla. Harjoitellaan seuraamista koko ajan makupalalla ohjaamista vähentäen. Koira opetetaan istuutumaan ohjaajan rinnalle automaattisesti kun pysähdytään.

Luoksetulon lähelläoloharjoituksia BH tai PK kokeisiin tähtääville 1-2treenikerralla. PK kokeessa koira tulee luoksetulossa tiiviisti omistajan eteen istumaan.

Istumisen perusharjoittelu

Siirtyminen perusasentoon Kun koira osaa istuutua käsimerkin avulla, siirrytään harjoittelemaan perusasentoa. Koira oppii käsimerkin avulla menemään ohjaajan sivulle ja istuutumaan siihen. Vähennetään käsimerkin käyttöä vähitellen.

Testi1: Koira osaa -

seurata lyhyitä matkoja palkan avulla kontaktissa
Istumisen
perusasennon

Tänään harjoiteltiin katsekontaktia ja istumista. Hiukan oli emännällä asiat ruosteessa ja Berttaa kiinnosti enemmän muut koirat. Meitä oli 5 koirakko tälläkertaa paikan päällä.

Aluksi Bertta rähisi mutta pikkuhiljaa alkoi tottumaan tai hiljeni. Hilsettä pukkas turkin läpi aika hyvään vauhtiin. Saimme kotiläksyksi jatkaa katsekontaktia ja istumista.

Seuraavaa päivitystä tulee sunnuntaina kun tulemme Harjavallan näyttelystä.