Tänään minä otin Memmun ja Bertan mukaan tallille töihin. Bertta on ollut aikaisemmin minun kanssani töissä, mutta nyt ajattelin ottaa Memmunkin mukaan.

 

Kun vein Bertan ensimmäisen kerran tallille, ajattelin, että Bertta haukkuisi hevosille ihan varmasti. Mutta kun ajoin tallille, Bertta ei kiinnittänyt mitään huomiota hevosiin, mutta tallin omaan koiraan, Ronjaan hän kyllä kiinnitti huomiota.

 

Aluksi Bertta räksötti ja murisi Ronjalle, mutta sitten kaikki uudet hajut olivat liian vastustamattomia, että piti mennä haistelemaan.

 

Ekana Bertan työpäivänä tallityöt sujui hyvin ensikertalaiseksi. Bertta kuljetti hirveät määrät hevosenkakkaa ulos karsinasta käytävälle. Muuten ihan kiva apulainen, mutta Bertta söi kaikki hevosenkakat, joita hän kuljetti (ja siltä henkikin haisi). Päivän aikana tuli suhteellisen paljon vieraita. Ensimmäiseksi Bertalle tuli kaveriksi Elvis-niminen kääpiöpinseri. Bertta juoksi Elviksen perässä hurmioituneena siitä, että sai juosta jonkun koiran kanssa. Kun Elvis lähti kotiin, Bertalle tuli vieraaksi Otto-niminen kultainennoutaja. Bertta nosti sellaisen huudon, kun Otto tuli juosten vastaan, että korvathan siinä meni. Bertta ei uskaltanut Oton kanssa leikkiä ollenkaan, kun Otto oli paljon suurempi kuin Bertta itse.

 

Tänä päivänä ei koiria tullut vierailemaan ollenkaan, mutta muuta väkeä pyöri tallilla, että molemmat koirat pääsi käyttämään ääntään oikein kunnolla. Sillä aikaa kun siivoilin talleja, koirat olivat pihalla pyörimässä, tai ainakin Bertta. Bertta pyöri jaloissa ja haki hevosenkakkaa pihalle ja Memmu istui pihalla katselemassa ympärilleen.

 

Memmu ei tainnut nauttia tallilla olemisesta yhtä paljon kuin Bertta. Bertasta näki päällepäin kuinka paljon hän nautti ulkona olemisesta ja töiden tekemisestä. Memmu vain istui tai seisoi pihalla aika apaattisen näköisenä.

 

Kun olin saanut karsinat siivottua, menimme koirien kanssa katsomaan hevosia. Memmu tuli rohkeammin katsomaan hevosia aidan vierestä, mutta Bertta oli hirveän epäluuloinen ja pelokas hevosia kohtaan. Memmun mallin mukaan Bertta uskalsi tulla hieman lähemmäs aitaa ja hevosia, mutta ei silti kuitenkaan silloin, kun hevoset olivat aivan aidan vieressä.

 

Ehkä en taida Memmua enää ottaa tallille mukaan, kun hän ei siellä olosta nauti niin paljon, mutta Bertan kyllä otan vaikka joka päivä mukaan, jos Bertta vain jaksaa lähteä.


Pääsiäisen aikaan trimmasin Bertan. Tässä ennen ja jälkeen kuvat:

 

Ennen

 


Jälkeen